II Fira de la Cervesa a Torredembarra
Els dies 8 i 9 d'octubre Torredembarra celebra la segona Fira de la Cervesa Artesana, dos dies de cervesa, música en directe i ambient a la Plaça del Castell
Els visitans han pogut conèixer i degustar cervesa de diverses cases com la Estraperlo, Almogàvers, Bleder, Ca l'Arenys, CCM, Dedues, L'Anjub, Clandestines, Glops, Popaire, Reptílian i Skuma. Una altra particularitat d’enguay ha estat que ha durat dos dies enlloc d’un i l’incorporació de la xerrada “La cervesa: de Tutankamon als nostres dies” per Antoni Alamany, professional cerveser i la presentació del llibre “Microcervecerías en Catalunya”.
Firer servint cervesa artesana |
L’Oriol Pijuan i el Roger Nuñez de la Cervesa Estraperlo han estat els impulsors de la Fira. Es tracta d’una marca molt jove, van obrir la cerveseria artesana l’any 2008. Segons explica l’Oriol Pijuan, “som uns culs inquiets i un cop oberta la botiga voliem fer quelcom més, va sorgir la idea de la Fira de Cervesa Artesana i ho vam fer”. En comparació amb l’acte d l’any passat assegura que “comptem amb el doble de parades, hi ha més gent i en general estem molt contents amb l’èxit que ha tingut”.
Ni la pluja del dissabte al vespre ha pogut espatllar l’ambient firer i aficionats i curiosos s’hi han acostat de tot arreu per gaudir d’aquesta segona edició. L’Anna és de la Torre, té 22 anys i ha vingut amb la seva parella i un amic, afirma que “ja hi vaig venir l’any passat, aquest any és molt millor, hi ha més ambient”. El Manolo, el Fran i el Pau són tres amics de El Vendrell, és el primer anys que visiten la fira i asseguren que “ hem vingut a passar la tarda i ens ha agradat molt, l’any que ve repetirem si podem”.
La cervesa en xifres
Els orígens d’aquesta beguda mil·lenària es remonten a Egipte. A la tomba de Tutankamon es va trobar una “fàbrica de cervesa” que emprava estris pràcticament iguals que els que s’usaven fa 300 anys. Els egipcis la consideraven una “beguda sagrada” que curava malalties. A Europa es va desenvolupar a Roma i posteriorment a l’Edat Mitjana, els convents lideraven la producció. Els monjos poseïen la ciència i experimentàren amb diversos tipus. Al s.XIX es produí un canvi revolucionari quan Louis Pasteur descobreix els bacteris que causes el procés de fermentació. Posteriorment la millor del fred per emmagatzemar-la suposa un avenç i una expansió d’aquesta llarga tradició cervesera.
A Espanya es van beure 50,2 litres per cápita de cervesa, l’any 2009 tal com van recollir la directora general de Industria y Mercados Alimentarios, Isabel Bombal, i el director general de l'associació Cerveceros de España Jacobo Olalla, amb la presentació de l’Informe socioeconómico del sector de la cerveza en España. Una tercera part d’aquesta cervesa és consumida per turistes que visiten el païs i només un 10 % del total correspon al consum de cervesa sense alcohol. L’indúsrtia cervesera va generar 33,8 milions d’hectòlitres el darrer any, convertint Espanya en el quart païs productor de la Unió Europea (per darrere d’Alemanya, Regne Unit i Polònia) i desè a nivell mundial.
Enllaços relacionats:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada